top of page
www.KBstudioMedia.se-453.jpg

Gör er redo för den stora dagen - ert bröllop närmar sig!

Följ våra planeringssteg för en stressfri bröllopsupplevelse.

1) Som en uppskattad kund undrar ni kanske hur vi planerar ert bröllop. Nedan presenterar vi kortfattat vår beprövade arbetsmetod och erfarenhet från årens gång, vilket vi tror kommer att ge er den bästa möjliga upplevelsen.

Under den ofta stressiga perioden för kunder inför ett bröllop är det första tipset att släppa stressen och lita på din samarbetspartner för att uppnå ett framgångsrikt arrangemang.

2) Hur fastställer vi schemat? Vi följer en formell metodik baserad på era önskemål och vår expertis.

 • Skapa utkast: Som kund skapar ni ett utkast baserat på våra råd och skickar det till oss via e-posttråden.
  Vi granskar sedan schemat för att erbjuda vår insikt och ge er ytterligare råd och tips.
   

 • Vår roll: Vi fokuserar främst på fotografering och filmning av er bröllopsdag utifrån schemat vi fastställer och deltar inte i detaljplaneringen av dagens olika moment ex (val av dekoration, kostym, klänning, bil etc.). Det är vanligtvis ni, tillsammans med lokal ägare, makeup-artist familj och eventuella bröllopsplanerare, som tar hand om den här delen av arrangemanget.
   

 • Varför via mail: Vi föredrar att ta emot utkast via e-post istället för telefon för att noggrant granska och planera schema, inklusive att kontrollera tider, avstånd, transporttid och era önskemål för fotografering utomhus. Genom att ha all information skriftligt framför oss kan vi säkerställa att vi tar hänsyn till alla detaljer och uppnår det bästa resultatet för ert bröllop. Att diskutera detaljerna över telefon ger inte samma möjlighet till noggrannhet som att ha all information skriftligt framför oss, likt att granska ett avtal vid ett stort köp. Även om det kan vara lockande att snabbt ordna saker över telefon, är det avgörande för oss att vara korrekta eftersom felaktiga tidsberäkningar kan ha betydande konsekvenser för bröllopsdagen.

3) Vad är viktigt att överväga när jag planerar min tidsplan?

 • Granska ditt avtal: Det primära är att noggrant granska ditt avtal för att klargöra vilka tjänster som ingår och vilka aktiviteter som planerats inom ditt paket och under vilka tidsramar de äger rum.
   

 • Förberedelse utav par: Den uppskattade tiden för förberedelserna för både bruden och brudgummen är cirka 60 minuter vardera. För att optimera tid och smidighet rekommenderar vi att de genomförs i nära anslutning till varandra. Det är av yttersta vikt att rummen är städade och i ordning när vi ska påbörja arbetet. Detta är en avgörande faktor för att säkerställa en smidig och effektiv start på vårt arbete. Som ett alternativ väljer en del av våra brudpar att enbart fokusera på brudens förberedelser och sedan ha en 'first look'.
   

 • Utomhus plåtning av par: Den förväntade tiden för fotografering utomhus i en park beräknas till cirka 80-100 minuter, med variation beroende på väderförhållanden och graden av tillgänglighet till platsen. Vi tar hänsyn till dessa faktorer för att säkerställa en optimal fotograferingsupplevelse. (endast paret, önskar man familjebilder utomhus i park etc, är det inte inkluderat)
   

 • Transporttid: Det är viktigt att inkludera transporttiden mellan olika destinationer i din planering, vilket är något som många par inte tar med i beräkningen. Det kan innefatta körtid från exempelvis hotell till park, parkeringsprocessen och promenaden till själva platsen. Vi rekommenderar att alla dessa tider beaktas noggrant för att säkerställa en smidig och stressfri dag.
   

 • Kamerateam till lokalen: Som kamerateam är det nödvändigt för oss att anlända till lokalen innan gästerna för att kunna sätta upp vår utrustning och filma dekorationer samt gästernas ankomst. 
   

 • Kvälls schema: Sedan är det viktigt att notera när gästerna anländer, samt hur paret anländer, oavsett om det sker i dansform, lugnt eller med något annat speciellt inslag, matservering, eventuella tal, skärning av tårta, första dansen, familjefotografering och avslutningen av evenemanget.
   

 • A4 sida, info som rör oss: Vi föredrar att schemat presenteras på en enda A4-sida och att endast information relaterad till fotografering och film inkluderas. Vi har tidigare upplevt att omfattande scheman innehåller information som inte rör oss, såsom ansvar för blommor, ljudmontering och hyrbilsarrangemang. Vi föredrar att hålla det enkelt och tydligt för att undvika missförstånd och för att kunna fokusera på våra ansvarsområden och genomföra dem korrekt.
  Se nedan exempel.

4) Hur kan jag framföra mina önskemål angående inspirationsbilder och poseringar?

 • Fotografering är en konstform och varje fotograferingsfirma har sin egen unika stil, utrustning och redigeringsmetoder. När det gäller inspirationsbilder och filmer, hämtar vi vanligtvis från vårt eget galleri på Instagram och erbjuder våra kunder vår specifika kvalitet och stil. Vi kan inte garantera att följa en annan fotografs stil, precis som de inte kan garantera att följa vår. Vi kan inte heller lova att uppfylla önskemål från externa källor som Pinterest eller andra forum, eftersom varje bröllop är unikt och väderförhållanden, ljus och skuggor kan påverka fotografiets utfall. Vi välkomnar dock gärna att du som kund tar med dig bilder på mobilen och visar upp önskade poser, som vi sedan kan försöka återskapa. Det är viktigt för oss att vara ärliga mot våra kunder och informera om att vi gör vårt bästa för att uppfylla önskemål, men det finns naturliga begränsningar som kan påverka utfallet av fotografierna.

  Vi är ödmjuka inför er förtroende och strävar alltid efter att leverera bästa möjliga resultat som både passar era önskemål och vår stil.
   

 • Därför begränsar vi antalet inspirationsbilder till högst fem stycken. Eventuellt övriga bilder kan du visa oss direkt på plats genom din mobil och beskriva dina önskade poser. De fem bilderna ger oss en tydlig bild av vilken stil du föredrar, inklusive om du föredrar kallare färger, mer grönska, en mer porträttliknande känsla eller en vidvinkelkänsla.

Sist men inte minst ser vi fram emot att höra från dig och att arbeta tillsammans för att skapa magiskt material.

Maila ditt utkast i vår tråd på brollop@kbstudiomedia.com

bottom of page